As Oy Porvoonkatu 27 ja Peabin Putkiremontti Pro – Ei yllätyksiä putkiremontin hinnassa

Peab aloitti tammikuussa 2016 yhteistyössä As Oy Porvoonkatu 27 taloyhtiön kanssa pilottikohteen omalla Putkiremontti Pro – urakkamuodollaan. Putkiremontti Pro perustuu siihen, että putkiremontille sovitaan kiinteä hinta, joka pitää.

”Kuten tiedetään, putkiremonteissa usein sattuu ja tapahtuu. Alkuperäinen budjetti putkiremontille saattaa ylittyä yllättävien lisä- ja muutostöiden takia jopa 15 %. Tällä urakkamuodolla haluamme taata, että näin ei käy. Urakkamuoto ajaa kaikkien projektin osapuolten etua, koska sillä saavutetaan tiivis yhteistyö ja avoimuus toimijoiden välillä.” Perustelee korjausrakentamisen yksikön tuotantopäällikkö Juha Paavilainen.

 

Putkiremontti Pro:ssa taloyhtiö kartoitetaan huolellisesti vakaalla ammattitaidolla. Tämän jälkeen pystytään tekemään tarjous, jolla taloyhtiö tietää heti alusta asti, mitä putkiremontti tulee oikeasti maksamaan. Lisä- ja muutostyökustannuksia ei taloyhtiölle tule, ellei se itse tilaa urakkasopimuksen ulkopuolisia lisätöitä.   Kokonaisvastuu urakasta on Peabilla, mikä mahdollistaa sekä ajan että rahan säästämisen monessa urakan vaiheessa, kun ylimääräisiltä työmaa- ja yhtiökokouksilta sekä mahdollisilta rahoituskierroksilta vältytään.  Urakkamuoto takaa, että työmaalla voidaan keskittyä remontin toteuttamiseen parhaalla mahdollisella tavalla!

 

As Oy Porvoonkatu 27 on 1920-luvun alun kerrostalo, jossa aiempia korjauksia oli tehty hyvin vähän. Vanhassa taloyhtiössä yllätykset ovat suorastaan todennäköisiä, joten huolellinen riskikartoitus projektin alkuun on erittäin järkevää. Putkiremontti Pro:lla tarjottuun hintaan kuului yhtiön talotekniikan uusiminen sekä asuntojen märkätilojen ja yleisten tilojen uusiminen kokonaisuudessaan. Projekti viimeisteltiin helmikuussa 2017 ja kaikki luovutukset suoritettiin ajallaan.

 

”Yhtiön ja koko projektiorganisaation kanssa yhteistyö onnistui erittäin hyvin. Valitulla urakkamuodolla päästiin juuri siihen lopputulokseen, kuin toivottiinkin. Vaikka yllätyksiltä ja haasteilta ei tässäkään urakassa vältytty, saatiin kaikki ratkaistua nopealla aikataululla hyvässä hengessä. Onnistuimme toteuttamaan taloyhtiölle paketin, jolla yhtiön osakkeiden arvo säilyy ja jopa paranee. Aikataulussa pysyttiin alusta asti, eikä remontin hinta tullut kellekään yllätyksenä.” Juha Paavilainen toteaa.

Sopisiko Putkiremontti Pro teidän taloyhtiöönne?

Lue lisää aiheesta esitteestämme.

 

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.