Asunto uusiksi putkiremontin yhteydessä osa 2

Lue myös tarinan ensimmäinen osa täältä.

 

Tunnelmat remontin valmistuttua

Katariina ja Ville-Veikko Vaaranmaan kotona tuoksuu tuore puu, kun Ville-Veikko esittelee ylpeänä perheensä uusia asuinneliöitä. Seinät ovat valkoiset, sauna tyylikäs ja keittiö moderni. Eteisessä ja makuuhuoneissa on säilytystilaa yllin kyllin. Kaikki on uutta, paitsi asunto, joka on 1960-luvulta.

Vaaranmaat suunnittelivat asuntonsa laajennusta jo vuonna 2011, jolloin he ostivat oman kolmionsa vierestä yksiön. - Sitten tajuttiin, että putkiremontti on tulossa ja asuntoremontin voisi tehdä siinä samalla. Siihen asti yksiö oli vuokralla, Ville-Veikko kertoo Näin tehtiin. Pariskunta neuvotteli putkiremontin suunnittelun alusta asti Peabin edustajien kanssa ja yhdessä tehtiin suunnitelma, jossa Vaaranmaiden asunnot muutetaan 5 huoneen ja keittiön asunnoksi, saunalla.

Asunto loppuelämäksi tai ainakin melkein

- Tehtiin asunto pitkäaikaiseen asumiseen. Pidämme seudusta, merestä, ympäröivästä luonnosta. Tapiolassa on myös mahtavat palvelut, Katariina kertoo. Uuden asunnon ja asuinpaikan etsimisen sijaan Vaaranmaat päättivät remontoida vanhaa. Peabin avulla se onnistui hienosti.

- Olemme saaneet Peabilta apua ja ennen kaikkea varmuutta omiin suunnitelmiin. Työn jälki on ollut erittäin hyvää. Tuntuu, että Peabin pojat oikein halusivat näyttää kyntensä, että pysytään aikataulussa mahdollisimman hyvin, vaikka ymmärrän, että isoissa remonteissa saattaa tulla eteen kaikenlaista yllätystä. Tässä se oli lattian kuivuminen, joka vei aavistuksen aiottua pidempään.

Kaiken kaikkiaan koko jättimäinen remontti sujui hienosti. Aikataulussa pysyttiin hyvin, samoin budjetissa.

- Kaikki se tehtiin, mitä suunniteltiin. Muutama pieni yksityiskohta on pyydetty korjaamaan tai muuttamaan jälkikäteen. Nämä muutokset Peab on tehnyt heti, Ville-Veikko kertoo.

Peab on ollut luotettava kumppani

- Peab on hyvä kumppani isossa projektissa. Kaikki työt, isot ja pienet, on hyvin tehty. Meillä ei ole mitään moitittavaa, Ville-Veikko sanoo.

- Olen myös kuullut muilta talon asukkailta tyytyväistä palautetta putkiremontista, hän sanoo.

Putkiremonttitöiden ohella Vaaranmaiden asuntoon rakennettiin sauna, huoneiden järjestystä muutettiin radikaalisti ja entinen kylpyhuone muuttui kodinhoitotilaksi. Pinnat menivät uusiksi.

Kaikki suunnitelmat tehtiin palvelemaan juuri Vaaranmaiden perhettä ja heidän toiveitaan: lapset saivat omat isot huoneet, keittiöstä on nyt miellyttävät näkymät metsäiselle pihalle, vanhempien makuuhuone, entinen yksiö, on muista huoneista sopivasti erillään. Tuliterästä saunasta voi kurkata merelle ja lattiasta kattoon ulottuviin kaapistoihin mahtuu kaikki irtotavara, jolloin tilan tuntu vain lisääntyy. Yhteensä neliöitä on nyt 110.

Lopputulos ajateltua parempi

- Nyt tässä asunnossa tällä alueella yhdistyy kaikki se, mitä asumiselta haluamme. Olemme hyvin tyytyväisiä, Katariina kertoo.

Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että remontti kannatti. Mutta mikä onkaan uudistetun asunnon suosikkipaikka?

- Kyllä se on sauna, on kiva viettää saunailtoja kavereiden kesken, Katariina sanoo aluksi, mutta jääkin pohtimaan.

- Toisaalta on myös ihana vaan löhöillä isoilla sohvilla perheen kanssa. Ja uusi makuuhuonekin on tosi mukava.

Kiitosta ovat esittelykierroksen aikana saaneet myös toimiva eteinen, keittiö ja kodinhoitohuone.

- Lopputulos oli ehkä vielä parempi kuin ajateltiin. Peab on tehnyt hyvää työtä. Meillä on varma fiilis, että tästä tuli toimiva asunto, Ville-Veikko sanoo.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.