Entistä tarkempaa laadunvalvontaa helposti mobiililla

Yhdessä putkiremonttikohteessa voi olla jopa kuusi tuhatta eri työvaiheiden tarkastusta. Niiden hallinta ei onnistu helposti kynän ja paperin avulla. Virheiden riski on liian suuri. Ratkaisu on olemassa, Nettikoti, sen voi asentaa kännykkään. Peab Oy joutui tämän suuruuspulman eteen Helsingissä As Oy Alppilan-Ahon putkiremontissa. Rakennuksissa on nelisen sataa asuntoa ja liikehuoneistoa, joissa jokaisessa on tehtävä 10-15 tarkastusta.

Kännykällä voi takoa remonttiin laatua

Yhdessä putkiremonttikohteessa voi olla jopa kuusi tuhatta eri työvaiheiden tarkastusta. Niiden hallinta ei onnistu helposti kynän ja paperin avulla. Virheiden riski on liian suuri. Ratkaisu on olemassa, Nettikoti, sen voi asentaa kännykkään.

Peab Oy joutui tämän suuruuspulman eteen Helsingissä As Oy Alppilan-Ahon putkiremontissa. Rakennuksissa on nelisen sataa asuntoa ja liikehuoneistoa, joissa jokaisessa on tehtävä 10-15 tarkastusta.

Apu löytyi Evianet Solutions Oy:n ja Peab Oy:n yhdessä kehittämästä Nettikoti järjestelmän tarkastustyökalusta. Nettikotiin kehitettiin osio, jolla hallitaan putkiremontin työvaiheet, ohjeet, tarkastukset ja viestintä. Sitä voidaan käyttää pelkällä puhelimella tai tablettitietokoneella.

Kännykästä tuli rakennustyökalu

Aikaisemmin työnjohtaja selvitti toimistossa mitä pitää tarkastaa ja mitkä ovat vaatimukset. Sitten kohteeseen tekemään muistiinpanoja ja ottamaan kuvia. Kipin kapin takaisin toimistoon kirjoittamaan tiedot ylös, tallentamaan ja tulostamaan raportti. Siitä sitten puutteet ja havainnot asianosaisten tietoon. Uuden tarkastuksen jälkeen raportti allekirjoitettiin ja mapitettiin.

Tähän tarvittiin useita ohjelmia ja laitteita. Ja määrättömästi paperia ja mappeja. Tietojen etsiminen tarvittaessa oli hidasta.

- Nyt riittää kännykkä, joka on muutenkin aina mukana. Sen Nettikoti ohjelma näyttää tarkastuskohteet ja vaatimukset, sillä voi kuitata tarkastuksen tehdyksi tai kirjoittaa siitä huomautuksen. Myös viestit esimerkiksi asukkaille voi lähettää siitä. Tämä yksinkertaistaa paljon, sanoo vastaava työnjohtaja Hannu Hiltunen.

Tarkastus hoituu yhdellä kertaa, yhdellä laitteella ja tiedot tallentuvat yhteen laariin, josta ne on helppo löytää myöhemmin.

 

Laatu kohenee

- Tärkeintä on, että Nettikoti auttaa laadun varmistamisessa, tähdentää työpäällikkö Juha Paavilainen.

Peab Oy haluaa profiloitua työn laadulla, yhtiö on mm. panostanut linjasaneerauksen laatusertifikaattiin. Takuukorjausten määrän tavoitetaso on pidetty matalana.

- Ihmiset tekevät laadun, sitä ei voi ulkoistaa millekään järjestelmälle, mutta hyvä systeemi, kuten Nettikoti, on ratkaiseva apuri, sanoo yksikön johtaja Marko Rinkinen.

Nettikoti on lahjomaton, sitä ei voi manipuloida edes vahingossa.

- Kun tarkastusten vaatimukset ovat aina saatavilla, ei tarvitse muistaa kaikkea. Kun työvaiheet vähenevät, virheetkin vähenevät. Jos tekijä vaihtuu, laatuvaatimukset pysyvät, Marko Rinkinen luettelee järjestelmän laatuun vaikuttavia ominaisuuksia.

- Nettikoti on auttanut meitä alittamaan jo ennestään matalan takuukorjausten tavoitemäärän, hän iloitsee.

Asukkaat pysyvät ajan tasalla

Putkiremontti on asukkaille tiukka ja ikävä paikka. Hyvän tiedotuksen avulla reklamointi vähenee.

- Ei tunnu kivalta jos menee töistä salille, tulee kotiin suihkuun ja postiluukussa on lappu, joka kertoo veden olevan poikki. Nettikodin avulla kiireiset tiedotteet voi lähettää asukkaille kännykkään, sanoo Juha Paavilainen.

Myös asukkaiden omien valintojen ja lisätöiden hallinta on kasvattanut tyytyväisyyttä niin asukkaiden kuin muutostöitä tekevienkin keskuudessa.

- Nettikodissa on 3D -osio, joka visualisoi miltä oma kylppäri näyttäisi esimerkiksi erilaisia tarjolla olevia laattoja käytettäessä. Siitä on pidetty, Juha Paavilainen sanoo.

Kaikki huonekortteihin tallennetut tiedot jäävät remontin jälkeen taloyhtiön käyttöön.

- Sieltä huoltomies voi katsoa minkä merkkinen asunnon rikkoutunut vessanpönttö on, käymättä asunnossa. Tai remontoija näkee missä sähköroilot ovat. Myös asukkaiden isot muutostyöt voidaan dokumentoida tänne, Juha Paavilainen luettelee.

- Meillä on ollut Nettikodista hyviä kokemuksia. Haluamme olla muka kehittämässä sitä, tämä on oikealta tuntuva tie, sanoo Marko Rinkinen.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.